Avajaisjuhla 18.9.2005

Vantaan Päiväkummun kaupunginosan uuden lähiliikuntapuiston virallinen muodollinen avajaistilaisuus oli arkipäivänä 7.9., mutta yleisöä ei tässä tilaisuudessa ollut.

 Ester Koskelaisen Lähiliikuntapuiston avajaiset päiväkumpulaisille ja yleisölle olivat sunnuntaina 18.9.05. Sääkin suosi eikä tilaisuuden aikana satanut. Runsas n. 150 hengen eri ikäinen päiväkumpulaisyleisö oli läsnä tapahtumassa. Ohjelmassa oli avauspuhe, lasten leikkimielinen saappan heittokilpailu palkintojenjakoineen ja leikkimielinen jalkapallopeli monitoimikentällä Isät vastaan Pojat. Lisäksi oli liitokiekkogolfin esittelyä ja radan kiertomahdollisuus.

Yhdistys tarjosi kaikille pullakahvit. Sekä kahvitarjoilun että paella- ja makkaramyynnin hoiti hienosti Päiväkummun koulun Leirikoulutoimikunta 2006.

Puistossa on oleskelu- ja esiintymisalue, korotettu ja muotoiltu isojen ja pienten laskettelumäki, skeittialue, monitoimikenttä, toiminta- ja leikkialue, frisbee-golfrata, kuntoilupaikka, seikkailumetsä ja palloilunurmi. Aluetta tulee kiertämään talvella myös hiihtolatu.

Nelisen vuotta käynnissä ollutta hyvin monipuolisen puiston hanketta voi pitää yhtenä erityisen onnistuneena, jopa esimerkillisenä lähiliikuntapuistohankkeena siksi, että hankkeen käynnistämisestä, vetovastuusta, osin suunnittelusta ja rahoituksen hakemisesta sekä opetusministeriöltä että alueen aluetoimikunnalta on huolehtinut asukasyhdistys eli Päiväkummun Omakotiyhdistys ry. Lähinnä yhdistyksen ko. aikana toimineet hallituksen jäsenet ovat tehneet hankkeeseen mittavan, satojen tuntien talkoo- ja vapaaehtoistyöpanoksen.

Paikkakunnalla vaikuttaneesta Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun suomenkielen opettaja Ester Koskelaisesta (k. v. 1943), jonka mukaan puisto on nimetty, löytyy tarkempaa tietoa sekä avauspuheesta että joitakin vuosia sitten julkaistusta lehtikirjoituksesta ja muualtakin internetistä.